LODZinfo - найдётся всё!
Присоединяйтесь к нашему сообществу — зарегистрируйтесь бесплатно!Станьте частью нашего форума и откройте для себя множество возможностей: - Создавайте темы и делитесь своими идеями. - Участвуйте в обсуждениях с единомышленниками. - Общайтесь напрямую через личные сообщения. - Получайте доступ к эксклюзивным разделам и материалам.Регистрация займет всего пару минут, а в результате вы получите доступ ко всем функциям нашего форума. Не упустите шанс стать частью нашего сообщества — зарегистрируйтесь прямо сейчас! Так же рекомендуем Вам посетить наш сайт: www.lodzlife.pl где будут публиковатся новости города и не только!

PoisonEwcia666

Ewcia
Команда форума
Оплачено
Уровень
0

Награды
4
Hej! Otworzyłam tu wątek, gdzie można ponarzekać na wszystkie grzechy łódzkiego MPK.
Dziś o godzinie 5 rano spotkałam na przystanku kobietę, która wyżaliła mi się, że już nie pierwszy raz autobus przyjechał, ale nie zabrał pasażerów czekających na przystanku. Przecież ludzie o tej porze potrzebują dojechać do pracy!
Sama jakiś czas temu tego doświadczyłam. Podchodzę do tramwaju, drzwi się nie otwierają i tramwaj odjeżdża, zostawiając mnie zupełnie zaskoczoną na przystanku.

PoisonEwcia666

Ewcia
Команда форума
Оплачено
Уровень
0

Награды
4
Hej! Dziś jadąc do pracy w tramwaju nr 9 wcześnie rano prawie ogłuchłam od komunikatów wrzeszczących na każdym przystanku. Czyżby motorniczy obawiał się, że wszyscy pasażerowie pogrążą się w błogim śnie i za wszelką cenę nie chciał do tego dopuścić? 🤔 A poza tym grzejnik przy siedzeniu był zimny, a klimatyzacja włączona. Standard w sam raz na mroźny poranek oczywiście. 🥶

PoisonEwcia666

Ewcia
Команда форума
Оплачено
Уровень
0

Награды
4
Cześć Polina. Otworzyłam tu wątek dotyczący łódzkiego MPK, ponieważ, jako osoba nieposiadająca samochodu, codzienne jestem zdana na komunikację miejską, a ta potrafi dać w kość, szczególnie teraz, kiedy pogoda jest kapryśna a ulice rozkopane. No to chociaż tutaj mogę sobie trochę ponarzekać. Ostatnio rozkopali ulicę Sterlinga. Jeśli ktoś wie, po co oni to tak rozkopali, to niech pisze. Jeszcze remontują Piotrkowską i dużo tramwajów jest wycofanych. Przez te remonty autobusy jeżdżą jak pijane zające. Jeśli miewasz jakieś przygody z MPK to pisz. Chętnie poczytam.

PoisonEwcia666

Ewcia
Команда форума
Оплачено
Уровень
0

Награды
4
Cześć Galina. Masz rację. Kiedyś Łódź wylądowała w czołówce na światowej liście najgorszych miast pod względem komunikacji miejskiej. Widać po wielu latach nic się nie zmieniło. 🙄
Teraz jadę właśnie do Ikei. Zajmie mi to prawie dwie godziny, bo tramwaje chyba wciąż nie jeżdżą. Jedynym ratunkiem dla mieszkańców Łodzi, którzy korzystają z MPK jest aplikacja Jak Dojadę. Bardzo się przydaje, gdy człowiek przez tą sytuację jest zdezorientowany i zrozpaczony.
O i jeszcze kontrolerzy biletów pojawiają się ostatnio częściej, więc trzeba uważać. Właśnie kontrolerka złapała kobietę z dzieckiem bez biletu. Nie dość, że trzeba cierpieć przez takie niewygody, to jeszcze można dostać drogi mandat.
Trzymaj się mocno Galina.
Pozdrawiam.

PoisonEwcia666

Ewcia
Команда форума
Оплачено
Уровень
0

Награды
4
Hej! Dziś jadę wcześnie rano do pracy w tempie wycieczkowym. Ponieważ jest to dziewiątka mam na trasie same atrakcje. Tu uroczy park, tu piękna Cerkiew, a tu, proszę państwa, wspaniałe łódzkie drapacze chmur. Eh... Tylko, że ja muszę szybko do pracy na kawkę. Panie maszynisto, wdepnij pan w gaz i pchaj tego grata migiem na Olechów! 😝

PoisonEwcia666

Ewcia
Команда форума
Оплачено
Уровень
0

Награды
4
Hej! Zabrali mi właśnie tramwaj 9! 😭 Na szczęście dali w zastępstwie tramwaj 5, który jedzie Kilińskiego do mojej pracy na Olechowie. Nie muszę zasuwać na pieszo. 😅

Сверху Снизу

Dear User!

We found that you are blocking the display of ads on our site.

Please add it to the exception list or disable AdBlock.

Our materials are provided for FREE and the only revenue is advertising.

Thank you for understanding!