• Мы внедрили рекламу от Google для поддержки и развития нашего форума. Это позволит нам улучшать платформу и предлагать больше полезного контента для пользователей.

Посетите наш сайт: https://www.lodzforum.pl/

PoisonEwcia666

Ewcia
Автор темы
Команда форума
Оплачено
17 Фев 2024
139
227
43
Награды
4
Łódź
lodzinfo.online
Witam. Chciałam tutaj wyrazić moje współczucie dla mieszkańców kamienicy, która zawaliła się niedawno na ulicy 1 Maja w Łodzi. Podobnie runęła kiedyś kamienica mojej babci na ulicy Kilińskiego. To straszne, kiedy się pomyśli, że ci ludzie nagle stracili dach nad głową i cały dobytek. Dobrze, że zostali wcześniej ewakuowani i nikt nie stracił życia. Pewnie było to do przewidzenia. Kamienice w Łodzi nierzadko są w fatalnym stanie. Kiedyś były budowane byle jak, ich żywot obliczony był może na 10 lat, ale wiele z nich przetrwało jakimś cudem do dziś i stwarzają niestety duże zagrożenie.

• Огорчен
Реакции: Vadim

Vadim

Админ
Команда форума
Оплачено
14 Янв 2024
345
424
63
Награды
4
Łódź
lodzinnfo.online
Witam. Chciałam tutaj wyrazić moje współczucie dla mieszkańców kamienicy, która zawaliła się niedawno na ulicy 1 Maja w Łodzi. Podobnie runęła kiedyś kamienica mojej babci na ulicy Kilińskiego. To straszne, kiedy się pomyśli, że ci ludzie nagle stracili dach nad głową i cały dobytek. Dobrze, że zostali wcześniej ewakuowani i nikt nie stracił życia. Pewnie było to do przewidzenia. Kamienice w Łodzi nierzadko są w fatalnym stanie. Kiedyś były budowane byle jak, ich żywot obliczony był może na 10 lat, ale wiele z nich przetrwało jakimś cudem do dziś i stwarzają niestety duże zagrożenie.
poland-insider33-1-800x500.jpg.webp

• Лайк
Реакции: PoisonEwcia666

Galina

Зарегистрированный
Не оплачено
29 Июл 2024
2
5
1
Награды
1
Lodz
Очень жаль людей которые остались без жилья.Судя по информации там никто не пострадал?На тот момент никого не было в том доме?:cry:

• Огорчен
Реакции: PoisonEwcia666 и Vadim

Vadim

Админ
Команда форума
Оплачено
14 Янв 2024
345
424
63
Награды
4
Łódź
lodzinnfo.online
Очень жаль людей которые остались без жилья.Судя по информации там никто не пострадал?На тот момент никого не было в том доме?:cry:
Слава Богу в этот период люди были эвакуированы и никто не пострадал. А вот без жилья люди остались это правда. Я думаю власти купят им другое жильё иначе не может быть

• Лайк
Реакции: PoisonEwcia666

PoisonEwcia666

Ewcia
Автор темы
Команда форума
Оплачено
17 Фев 2024
139
227
43
Награды
4
Łódź
lodzinfo.online
Tak. Na szczęście nic się nikomu nie stało. Ludzie zostali w porę ewakuowani i ulokowani bezpiecznie w hotelu. Jednak nadal problem istnieje, ponieważ budowa tunelu może zostać wznowiona już wkrótce, a ludzie którzy mają mieszkania w bezpośredniej bliskości zawalonej kamienicy obawiają się powrotu. Trzeba mieć nadzieję, że już żadna kamienica się nie zawali. Jeśli ekspertyzy inspektorów i rzeczoznawców budowlanych będą pozytywne tarcza Katarzyna ma drążyć tunel do końca 2026 roku.

• Лайк
Реакции: Vadim