Jechałam dzisiaj z pracy ulicą Hetmańską w Łodzi i przez okno tramwaju dostrzegałam duży billboard informujący, że na Widzewie powstanie drugi w tym mieście aquapark. Postanowiłam z ciekawości zapoznać się ze szczegółami tego przedsięwzięcia. Budowa nowego parku wodnego rozpocznie się w 2025 roku. Projekt obejmuje dwie zjeżdżalnie, wodny plac zabaw i basen pływacki. Zjeżdżanie w tunelach urozmaicą efekty świetlne, nagłośnienie i panele dotykowe. Na końcu zjazdu będzie można dostać pamiątkowe zdjęcie. Takiej atrakcji jeszcze nie było! Zabawne może być uwiecznienie wyrazu twarzy w momencie wpadania do wody. Obok basenów i zjeżdżalni będzie można korzystać z saun, jacuzzi, zimnej i gorącej wody, a także z tepidarium, czyli miejsca wypoczynku, gdzie ustawione są podgrzewane leżaki wyłożone ceramiką i wyprofilowane w taki sposób, by umożliwić ciału naturalną i komfortową pozycję. W takim miejscu cudownie będzie się odprężyć, a nawet zdrzemnąć. Budowa obiektu zajmie trzy lata i będzie kosztować niemało, bo 90 milionów złotych. Cóż pozostaje tylko czekać i korzystać póki co z dobrodziejstw, jakie oferuje Aquapark Fala na Zdrowiu.